Roston sült jércemell tökös rizottóval

Hozzávalók 4 főreRoston Sült Jércemell Tökös-rizottóval 2.JPG:
- 4db közepes bőrös jércemell filé
- 30 dkg rizottó rizs
- 8dl csirke-alaplé
- 30 dkg sütőtök
- 1dl hidegen sajtolt tökmagolaj
- 1 marék pirított tökmag
- só, bors, friss kakukkfű.

Elkészítés:
A jércemelleket sózzuk, borsozzuk, valamint frissen aprított kakukkfűvel dörzsöljük be, majd fél deci tökmagolajjal leöntve a hűtőben pácoljuk 2-3 órát. A rizottó rizst a csirke-alaplében lassan megpároljuk. A kockára vágott sütőtököt kevés vízzel félkészre főzzük, majd a majdnem kész rizottóhoz adjuk a tökmagolajjal együtt. Sóval, esetleg némi frissen őrölt borssal is ízesíthetjük. (Nem baj, sőt sokkal finomabb lesz, ha a sütőtök egy része szétmállik a rizottóban, miközben azt hozzákeverjük.) A rizottót tálalásig melegen tartjuk. A bepácolt jércemelleket rostlapon (vagy egy teflon serpenyőben) közepes tűzön átsütjük. Igyekezzünk a bőrét ropogósra készíteni!

Tálalás:
Az elkészült ételt a képen látható módon tálalhatjuk, kevés tökmagolajat pöttyintünk köré.

Gaszparik László (chef) és Mike István (üzletvezető)

Leonardo Hotel - Budapest
http://www.leonardo-hotels.com/hungary-hotels/budapest-hotels/leonardo-hotel-budapest
Leonardo Hotels logó.jpg

Open