Hogyan készül?

A Szatmár Nektárja tökmagolaj 100%-ig kézműves termék, melyet a Szatmár Nektárja Kft. fogyatékos emberek segítségével állít elő. Az olaj kiváló minőségét tanúsítványaink jelzik.

Az olajtököt márciusban kell elvetni, és május-júniusban már elkezdődhet a palánták gondozása. A nyár folyamán öntözött és kapált növényekről szeptemberben kezdődhet a megtermesztett tök betakarítása. A szüret általában két hétig tart. A magok kinyeréséhez a tököt fel kell nyitni és a tökmagot gondosan, kézzel kell válogatni. Mosás után az őszi nap szárítja a magokat mielőtt a valódi szárítóüzembe kerülnek.

A megmaradt tökhúst visszaforgatjuk a termőföldbe annak érdekében, hogy a következő években még több termést tudjunk realizálni.

A szárítás után a tökmagolaj a hidegen sajtoló berendezésbe kerül. Ezután az olajat már csak ülepíteni és szűrni kell, mielőtt a színét és aromáját védő sötétzöld üvegbe töltenénk.

A piacra kerülés előtt a tökmagolajat a Corvinus Egyetem részvételével, segítségével laboratóriumi körülmények között teszteltük és vizsgáltuk annak érdekében, hogy a fogyasztókhoz már csak a legkiválóbb minőség kerülhessen.

Open