Szatmár Nektárja Kft.

2011 februárjában indult el az Aktív Műhely és a „Jót s Jól” Egyesület programja Géberjénben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ennek keretében több mint félszáz fogyatékos ember kapott esélyt arra, hogy megtanulja a tök termesztésének módszerét és az étkezési olajok előállításának lépéseit. A projekt célja, hogy bebizonyítsa, minőségi és piacképes termékek előállításával a fogyatékos emberek is a társadalom hasznos tagjává válhatnak. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A „Jót s Jól” Egyesület vállalkozási ötlete, hogy olajtök termesztése és betakarítása után hidegen sajtolt tökmagolajat állít elő. Az Egyesület célja, hogy kiváló minőségű, 100% kézműves terméket állítson elő, és lehetőség szerint a teljes termelési folyamat fogyatékos emberek részvételével, értékteremtő munkájával történjen.

Az Egyesület a projekt sikere érdekében 2012-ben létrehozta a Szatmár Nektárja Kft-t. Az Egyesület jogosult az olajtök termesztésére és betakarítására, a tökmagolaj sajtolására és palackozására. A létrehozott Kft. felelős a termék piacra juttatásáért és sikeres értékesítéséért.

Cégünk 2012. február 20-án került bejegyzésre határozatlan időre. Csapatunk 11 munkatárssal dolgozik, mindegyikük leszázalékolt, megváltozott munkaképességű személy. 

Jelenleg legfőbb célkitűzésünk olyan étkezési tökmagolaj előállítása és értékesítése, mely nevével és minőségével térségünk sajátosságait emeli ki. Vágyunk, hogy a fogyasztók számára elérhetővé váljék a Szatmár Nektárja tökmagolaj az üzletek polcain, s ezáltal hozzájáruljunk az emberek egészséges életmódjához.

Mindezen célok elérését a „Jót s Jól” Egyesülettel szoros együttműködésben kívánjuk megvalósítani.

Open