Faszenes jércemell sütőtökkel és kemencés burgonyával

Hozzávalók 4 főre:Faszénparázson Sütött Jércemell, Sütőtökkel és Kemencés Burgonyával.JPG
- 4db közepes bőrös jércemell filé
- 40 dkg héjas burgonya
- 40 dkg sütőtök
- 0,5 dl hidegen sajtolt tökmagolaj
- só, bors, friss zsályalevél
- cukor ízlés szerint
- 1dl főzőtejszín
- fél marék pirított tökmag dekorációnak

Elkészítés:
A jércemelleket sóval ízesítjük, frissen őrölt borssal és friss zsályával fűszerezzük, majd fél deci tökmagolajjal átforgatva a hűtőben pácolódni hagyjuk 2-3 órát. Időközben a sütőtököt ízlés szerinti cukorral 30-40 perc alatt puhára sütjük (hagyjuk, hogy a cukor kissé karamellizálódjon a tetején). A megmosott közepes méretű héjas burgonyákat a tökkel együtt sütjük készre. Miután a burgonya is elkészült, óvatosan kettévágjuk őket, és átfogatjuk hántolt tökmaggal a serpenyőben hevített tökmagolajon, sóval, borssal ízesítjük és melegen tartjuk tálalásig. A sütőtököt egy evőkanállal kivájva formázzuk a tálaláskor. A jércefiléket lassú parázson (vagy egy rostlapon) 8-10 perc alatt átsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki!

Tálalás:
Amikor minden elkészült, a képen látható módon tálunk. A legvégén a tejszínnel összeforralt tökmagolajjal dekoráljuk az ételt.

Gaszparik László (chef) és Mike István (üzletvezető)

Leonardo Hotel - Budapest
http://www.leonardo-hotels.com/hungary-hotels/budapest-hotels/leonardo-hotel-budapest
Leonardo Hotels logó.jpg

Open